• Lenie lomulder

  Mijn motto is anders dan anders

 • Rouwwerk

  Er zijn momenten in het leven dat woorden te kort schieten. Laat bloemen uw woorden vertalen

 • Bruidswerk

  Bruidswerk is meer dan een bruidsboeket

 • Bedrijven/evenementen

  Verhoog de impact van uw evenement met unieke bloemcreaties

 • Workshops

  Maak je eigen unieke bloemcreatie

Bloemen spreken elke taal

De Tulp

17-01-2018

Januari is de start van het tulpenseizoen. De Nationale Tulpen dag wordt aanstaande zaterdag gevierd in Amsterdam. De tulp is een typische Nederlandse bloem, maar hoe komt dat dan al de Tulp officieel uit Turkije komt? Daarvoor eerst een kleine geschiedenisles.
 
De Gouden Eeuw
In de 17e eeuw in Nederland waren tulpen meer waard dan goud. Tulpen kwamen oorspronkelijk naar Europa vanuit het Ottomaanse Rijk. Ze werden populair toen de ambassadeur van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (nu Nederland) tulpen naar Wenen stuurde. Europa werd verliefd op tulpen. Ze waren zo gewild dat ze meer waard waren dan sommige huizen. Zouden we nu in 2018 maar met bloemen een huis kunnen kopen. Nederland stond aan het begin van de Gouden Eeuw. Tulpen werden het symbool van rijkdom. Er ontstond een hype die nu bekend staat als ‘tulpenkoorts’ of ‘tulpomanie.’ Hierover werd in 2017 de film Tulip Fever gemaakt. Hierin speelt de Oscar winnende actrice Alicia Vikander de hoofdrol.

 
Zoveel verschillende soorten en betekenissen
Er zijn ongeveer 150 soorten tulpen in de wereld. In meer dan 3000 varianten. Sommige zijn natuurlijk. Anderen zijn zo gekweekt. Er worden alsmaar nieuwe variaties ontdekt. Er zit 20 jaar tussen de eerste kweek en de uiteindelijke bloem. Verschillende soorten en kleuren tulpen hebben ook nog een andere betekenissen. Over het algemeen staan tulpen voor de lente. En de liefde. Geef je geliefde rode tulpen. Dan is het een teken voor ware liefde. Of wil je je excuses aanbieden? Ga dan voor witte tulpen. Voor alle andere situaties: oranje staat voor energie en enthousiasme. Dat doet altijd goed.
 
Wij zijn de nr. 1
Nederland is de grootste kweker van onze favoriete lentebloem. In 2017 exporteerden we twee miljoen tulpenbollen. Ook zijn we ‘s werelds nr. 1 in de bloemenhandel. Ons marktaandeel is maar liefst 44%. En 77% van alle bollen wereldwijd komen uit ons kikkerlandje. Je raadt het al, de meeste zijn natuurlijk tulpen.
 
Tulpenpluktuinen
Tegenwoordig zie je het steeds meer. Tulpenpluktuinen. De naam zegt het al. In deze tulpenpluktuinen mag je je eigen tulpen plukken! In de maand april zijn deze tuinen 7 dagen per week geopend. De entree is gratis, je betaald alleen voor de tulpen die je hebt geplukt. Een leuk uitje met de familie en als extraatje heb je thuis een bos zelf geplukte tulpen op tafel staan.

contact

Lenie Lomulder
Brinkstraat 3
9411 KJ Beilen
T. 06 23 95 03 09
E. info@andersbloemstyling.nl

Volg anders bloemstyling