• Lenie lomulder

  Mijn motto is anders dan anders

 • Rouwwerk

  Er zijn momenten in het leven dat woorden te kort schieten. Laat bloemen uw woorden vertalen

 • Bruidswerk

  Bruidswerk is meer dan een bruidsboeket

 • Bedrijven/evenementen

  Verhoog de impact van uw evenement met unieke bloemcreaties

 • Workshops

  Maak je eigen unieke bloemcreatie

Bloemen spreken elke taal

Blog geschreven door Anita Jakobs van Favorite adventure

21-12-2016

Ik mocht dit keer Lenie Lomulder van Anders Bloemstyling volgen in haar werk als bloemstylist. Ik ben mee geweest op locatiebezoek met een bruidspaar om daar alle styling door te nemen voor hun bruiloft. Ik mocht mee naar de bloemveiling in Eelde en als ook mijn agenda het had toegelaten mee de bloemen afgeven op de bruiloft. Daar hebben we wel prachtige foto’s van natuurlijk. Wat gaaf om zo achter de schermen te zien hoe een opdracht tot stand komt en wordt uitgewerkt tot prachtige aankleding op de bruiloft.

Lees mee in mijn avontuur in de wereld van Lenie Lomulder van Anders Bloemstyling…

Zoals ik al zei, Lenie is bloemstylist, ze verzorgt voor bruiloften de  aankleding, het boeket, de corsages en alle overige bloemstukken die gewenst zijn voor de grote dag. Naast bruiloften verzorgt ze ook de styling voor bedrijven en rouwbloemstukken. Ze heeft hiervoor de opleiding bloemstyling gedaan wat in haar tijd nog doodgewoon bloemschikken heette. Tegenwoordig is dit bloem en design, een 4 jarig middenkader opleiding. Een logisch vervolg is dan vaak doorleren voor docent of in een bloemenwinkel gaan werken, maar Lenie koos een geheel ander pad. Ze ging de opleiding Interieurvormgeving in Eindhoven volgen en plakte daarachteraan nog een master. Ze kwam tijdens haar opleiding veel meer in het exterieur terecht dan in het interieur. Ze werd ook altijd het meisje in het groen genoemd en dat bleef hangen.

Naast haar werk als bloemstylist volleybalt Lenie nog 1 a 2 keer in de week naast de wedstrijden in de hoofdklasse en spelen ze zelfs om de beker. Ze noemt het zelf ‘het bierteam’ want het is vooral erg gezellig, ontspannen en echt haar ding. Ze speelt dan ook al sinds haar zesde volleybal. Vrienden zijn ook erg belangrijk voor Lenie en ze is graag tussen de mensen. Tijd hierin is soms lastig waar ze zich dan ook wel schuldig om voelt. Een eigen bedrijf gaat vaak 24/7 door, als niet in een opdracht dan wel in gedachten.

Toen een vriendin vroeg of Lenie de bloemen wilde verzorgen voor haar bruiloft vond ze dit toch wel erg spannend, het was immers al weer 4 jaar geleden dat ze in het bloemschikken zat. Maar wat was het gaaf om te doen en haar vriendin vond het resultaat echt prachtig! Vanuit het hart gemaakt, persoonlijk en uniek. Daarin kwam gelijk al de verschillende draagtechnieken voorbij en samen zijn ze het bos in gegaan om daar takken te zoeken om te kunnen verwerken in het boeket. Dat was gewoon fantastisch. Bereikt wat ze echt graag wilden. En aangezien haar vriendin altijd alles vergeet was het boekt zo gemaakt dat ze hem niet kon vergeten,  het zat namelijk prachtig om haar pols en ze kon haar hand er zo insteken.

dscf4366  bruidswerk-bruidspaar3  dscf4067

Dat was het begin om boeketten te gaan maken die uniek zijn en makkelijker te dragen. Door de opleiding interieurvormgeving kreeg Lenie veel materiaalkennis qua structuur en kleuren en dat was perfect om andere materialen te gaan gebruiken in bruidsboeketten. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is wel door Lenie gebruikt, anderen zeggen dan ook vaak dat ze  niet goed wijs is.

De naam Anders, is ontstaan door mensen te vragen hoe ze Lenie zien en hoe haar werk overkomt op hen. Ze heeft docenten, familie en vrienden gevraagd en ze ook een foto voorgelegd van haar werk. Het woord anders kwam steeds naar voren. Anders, tegendraads, ze maakte nooit de opdracht zoals bedoeld was, uniek. Dit was erg leuk, gaf veel inzicht en maakte het gelijk duidelijk, Anders Bloemstyling paste er perfect bij!
 

Maar hoe gaat dat nu in zijn werk….

Zodra er een aanvraag bij Lenie binnenkomt, bij een beurs door het achterlaten van contactgegevens, neemt Lenie contact op om een afspraak te plannen.
Op het contactformulier kan het bruidspaar al aangeven waar ze naar op zoek zijn en daar speelt Lenie dan op in.

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Gezellig aan de keukentafel worden de wensen en opties besproken. Er komen boeken voorbij, een presentatie van eerder werk van Lenie en wat mogelijkheden. Door bij de mensen thuis te komen kan ze n.a.v. het interieur ook gelijk de stijl bepalen. Lenie wil natuurlijk voor elk bruidspaar weer wat anders creëren en er iets persoonlijks in verwerken zodat het voor hen speciaal is. Dat kan stof zijn of tule van de jurk, dat kan een themakleur zijn, of die eikentakjes uit het bos, maatwerk is wat Lenie levert. Het is een geheel andere beleving door bij de mensen thuis te komen i.p.v. dat de mensen bij jou in de winkel langskomen. Lenie moet het echt van het verhaal, de persoonlijkheid en creativiteit hebben.

Met de input van dat gesprek en wat voorbeelden van het bruidspaar (Pinterest) maakt Lenie een moodboard voor haar zelf (bruidspaar mag deze ook indien gewenst). Vaak moet ze op zoek naar alternatieven, omdat de bloem die het bruidspaar heeft uitgekozen in het seizoen van de bruiloft er niet is. De Pioenroos is hier een goed voorbeeld van. Zodra alles is uitgezocht kan Lenie de offerte opstellen.

Als ze dan JA zeggen tegen haar offerte, kan Lenie echt helemaal los gaan. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd er tussen de JA en de bruiloft zit. Indien de locatie ok aangekleed wordt door Lenie gaat ze eerst samen met het bruidspaar de locatie bezoeken om ideeën op te doen en te kijken hoe het uitgevoerd moet worden.

img_2236 img_2234 img_2227 img_2242

De bloemen moeten natuurlijk altijd vers zijn, in de week voor de bruiloft worden alle bloemen en benodigdheden besteld. Dit wordt dan vaak bij haar thuis afgeleverd of ze gaat naar de veiling in Eelde om daar haar bestelling op te halen en overige benodigdheden daar nog verder uit te zoeken. De dag voor de bruiloft begint ze met het voorwerk, de basis kan dan alvast gemaakt worden. De bloemen zelf worden allemaal in de ochtend verwerkt tot prachtige boeketten en corsages i.v.m. het vers houden van de bloemen. In totaal is Lenie hier een dag mee bezig.

img_4261 img_4264 img_4271 img_4279

De bruiloft is daar en dan gaat Lenie alles afleveren bij de bruidegom, geboren uit traditie en zo kan de bruidegom alles overdragen aan de bruid. De ceremoniemeester krijgt tekst en uitleg, de corsages zitten op een handig magneetbord, er zit een lijst bij met tips en tricks en uitleg over hoe de corsage gedragen moet worden. Ook bevestigd ze het liefst zelf de bloemstukken op auto zodat het precies uitkomt zoals bedacht was.

En dan blijft de nazorg over. Na de bruiloft gaat Lenie nog een keer langs bij het bruidspaar om alle spullen weer op te halen, te evalueren en vaak krijgt ze dan een complete presentatie van foto’s die ze dan ook graag wil hebben natuurlijk. Dit is altijd erg waardevol.

lisette_en_martijn-1191  20160930_093340  20160929_152957  20160929_142149 

lisette_en_martijn-1941  lisette_en_martijn-2071 lisette_en_martijn-2861  2016-12-17-photo-00000330

De kracht van Lenie is toch wel dat ze altijd de bijzondere bloemen eruit weet te vissen. In het boeket gebruikt ze niet de bloemen die standaard in de winkel liggen maar ze gaat juist op zoek naar wat bijzonders. Een veldboeket wordt dan toch weer heel anders. Veel mensen kent de helft van de gebruikte bloemen dan niet eens wat het juist weer heel erg gaaf maakt.

De tip van Lenie is dat bruidsparen zich goed moeten laten informeren naar de mogelijkheden en de soort bloemen die er in de  periode van de bruiloft voorhanden zijn. We zijn erg verwend in Nederland met bloemen, maar niet alle bloemen zijn in alle periodes beschikbaar of je betaald de hoofdprijs. Bloemen zijn ook soms het mooist als ze op een bepaalde manier open staan. Het is erg belangrijk dat de service hierin goed is zodat het bruidspaar goed weet waar ze aan toe zijn.

Zelf gaat Lenie elk jaar naar de vakbeurs in Aalsmeer. Alle nieuwe kweek en teelt wordt daar getoond. Dit is echt een prachtige bloemenzee en vaak niet voor te stellen dat bepaalde bloemen er in die kleur of samenstelling zijn. Een walhalla voor de echte bloemliefhebber. Omdat ze ook veel met andere materialen werkt let ze ook op veel andere dingen. Het contrast tussen materiaal en bloem. Op ruw materiaal maakt een sierlijke bloem juist erg krachtig.

Wat maakt Lenie nu ANDERS!
De stijl is anders, de benadering is anders, ieder mens is anders en dat moet je beseffen. Ze werkt niet met boeken van beroepsorganisatie en plaatjes waaruit je kan kiezen. Het is altijd persoonlijk en uniek, geïnspireerd door het verhaal van het bruidspaar.

Ik vroeg aan Lenie wat de trends van komend jaar zijn: de Bohemien stijl, retro. Wat vroeger niet meer kon is nu weer helemaal hip zoals de anjer die steeds meer voorkomt. Veel groen en pastelkleuren. De kamerplant in combinatie met bloemen.

Waar kunnen we Lenie de komende tijd vinden:
14 & 15 januari; Love and Marriagebeurs Groningen
11 februari; Uitvaartbeurs Een nieuw einde Westerbork
15 februari; Wedding en Party event Tolbert
26 maart; Wedding professionals pre-party

Een van de vele referenties:
Lenie heeft ruim de tijd genomen om samen bij ons thuis door te spreken wat we graag zouden willen. Ze begreep al snel wat voor soort stijl we wilden en kwam zelf met nuttige tips voor de rest van de aankleding. Het uiteindelijke resultaat was prachtig!! Ook erg leuk, het stofje wat ik voor veel decoraties heb gebruikt heeft zij verwerkt in mijn bruidsboeket. We hebben veel complimenten gekregen en ook de dagen erna nog kunnen genieten van de mooie bloemen in het bruidsboeket en het boeket voor op de auto. Lenie kan echt van je bruidsboeket echt wat persoonlijks maken!

contact

Lenie Lomulder
Brinkstraat 3
9411 KJ Beilen
T. 06 23 95 03 09
E. info@andersbloemstyling.nl

Volg anders bloemstyling